Meest gestelde vragen

 • De GVB Cursus

  • Gaat de cursus ook door bij slecht weer?

   Jazeker, in principe gaat de GVB cursus altijd door, ook als het regent en in de winter als het sneeuwt. Alleen bij onweer worden de lessen gepauzeerd, en wanneer de baan of de oefenfaciliteiten door weersomstandigheden is gesloten dan wordt de cursus geannuleerd. Als dit zo is dan word je hier natuurlijk over geïnformeerd.

  • Heb ik een eigen golfset of -schoenen nodig?

   Nee, tijdens de GVB cursus kun je gebruik maken van leenclubs en makkelijk zittende platte sportschoenen zijn voldoende. Als je na de cursus zelfstandig wilt gaan spelen dan zijn echte golfschoenen en een eigen golfset altijd verplicht.

  • Kan ik mijn cursus verplaatsen of annuleren?

   Wij zijn hierin zo flexibel mogelijk. Tot 7 dagen voor aanvang kun je jouw deelname kosteloos annuleren of verplaatsen. Als je 7 dagen of korter van tevoren annuleert of niet komt opdagen dan moeten wij €50,- annuleringskosten in rekening brengen. Dit heeft te maken met namens jou door ons gemaakt reserveringen (en dus kosten) bij de leslocatie.

  • En wat als er sprake is van overmacht?

   Als er sprake is van overmacht aan jouw kant, bijvoorbeeld door medische oorzaken, geef dit dan zo vroeg mogelijk bij ons aan. Wij zullen altijd zo goed mogelijk met je meedenken. Bij overmacht door externe factoren zoals baansluiting door de exploitant of ziekte van de professional kunnen wij jouw cursus annuleren. Dit is zeer uitzonderlijk.

  • Wat gebeurt er wanneer er niet voldoende aanmeldingen zijn?

   Wij hanteren een minimale groepsgrootte van 5 en een maximaal van 10 deelnemers per cursus. Over het algemeen zijn onze cursussen zeer goed bezet, maar bij onvoldoende aanmeldingen of overbezetting kunnen wij je vragen om voor een andere datum of locatie te kiezen.

  • Kan ik de cursus ook volgen zonder NGF-registratie?

   Ja, maar dit heeft geen invloed op de prijs van de cursus. Als je de cursus volgt via een kortingsactie dan kan het zijn dat wij een toeslag berekenen, bovenop het actietarief. Wij kunnen in dat geval ook geen baanpermissie (GVB) voor je aanvragen, omdat deze immers moet worden vastgelegd binnen jouw registratie.

  • Kan ik het examen afleggen zonder afname van de NGF-registratie?

   Nee, dat is niet mogelijk. Zodra je examen doet, moeten wij het resultaat van je examen immers vastleggen bij de Nederlandse Golf Federatie, en dat gebeurt binnen jouw NGF-registratie, evenals je baanpermissie.

  • Kan ik mij voorbereiden op de cursus en het examen?

   Alles wat je nodig heeft voor een goede voorbereiding op de cursus en het examen kun je vinden op de downloadpagina op deze website. Hier vind je uitgebreide cursusinformatie, samenvattingen van de Golfregels & Etiquette en een link naar de officiële online examens van de Nederlandse Golf Federatie (www.ngfregelexamen.nl). Neem alle informatie goed door!

 • Wat kan ik met mijn GVB na de cursus?

  • Kan ik na de cursus overal zelfstandig spelen?

   Na de GVB cursus ontvang je een landelijke NGF Baanpermissie. Op welke golfbanen je hiermee kunt spelen kun je zien op www.waarkanikgolfen.nl. Zodra je een handicap 54 (of lager) hebt gehaald kun je terecht op vrijwel alle golfbanen in Nederland. Sommige banen hanteren echter nog een lagere handicap als vereiste. Deze informatie staat altijd vermeld op de website van de betreffende golfbaan. Bij twijfel adviseren wij om even contact op te nemen met de baan.

  • Kan ik op elke golfbaan terecht als ik even wil gaan oefenen op de driving range?

   Ja, op de meeste golfbanen zijn de oefenfaciliteiten vrij toegankelijk en kun je gratis gebruik maken van de oefenfaclititeiten. Meestal heb je wel een ballenkaart of – muntjes nodig voor de automaat op de driving range. Deze zijn tegen betaling verkrijgbaar bij de receptie van de golfbaan.

  • Hoe kan ik een starttijd voor rondje golf reserveren?

   Als je een rondje wil gaan golfen dan moet je altijd eerst een starttijd reserveren. Bij sommige banen kan dit online via de website en bij sommige golfbanen moet je hiervoor even bellen. Je krijgt vervolgens een starttijd toegewezen, circa 20 minuten van tevoren moet je je melden bij de receptie om de kosten (dagcontributie of greenfee) te voldoen.

  • Kan ik straks ook meedoen aan wedstrijden of vervolglessen?

   Jazeker, Golf Pro-Motion organiseert allerlei leuke activiteiten, zoals golflessen voor gevorderden, wedstrijden (competitief of gewoon voor plezier) en zelfs gezellige golfweekendjes naar het buitenland. Je kunt alle activiteiten bekijken via https://www.golfpro-motion.nl/activiteiten/ en wij nodigen je van harte uit om mee te doen!

 • Mijn NGF/Handicapregistratie

  • Wat is een NGF-registratie?

   Een geldige NGF-registratie is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de Nederlandse Golfbanen. Binnen je NGF-registratie worden je persoonsgegevens, de datum waarop je bent geslaagd voor het theorie examen en je speelsterkte (Baanpermissie of Handicap) vastgelegd. Aan de hand van het NGF-nummer die op je pas staat vermeldt kan iedere golfbaan deze informatie inzien. Zolang je een actieve registratie heeft, ontvang je ieder jaar een nieuwe NGF-pas die geldig is in het jaar waarin deze is uitgegeven.

  • Is een NGF-registratie noodzakelijk?

   Ja, als je in Nederland wilt gaan spelen dan moet je bij vrijwel alle golfbanen over een geldige NGF-registratie beschikken om toegang te krijgen tot de baan. Welke speelsterkte (Baanpermissie of Handicap) voldoende is om toegelaten te worden is afhankelijk van het individuele toelatingsbeleid van de betreffende Golfbaan. Je kunt de eisen van elke baan bekijken via www.waarkanikgolfen.nl

  • Hoe wordt mijn NGF-registratie verzorgd?

   Jouw NGF-registratie wordt verzorgd door Golf Pro-Motion. Nu GVB Halen is een handelsnaam/onderdeel van Golf Pro-Motion. Golf Pro-Motion is een gerenommerde landelijke golfvereniging (zonder eigen golfbaan) en met lidnummer 785 aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie. Golf Pro-Motion is bevoegd tot het afnemen van GVB examens, het verstrekken van Golfvaardigheidsbewijzen en het onderhouden van EGA Handicaps.

  • Wanneer ontvang ik mijn NGF-pas?

   Je ontvangt jouw eerste NGF-pas binnen 14 dagen (maar meestal sneller) na de GVB cursus. Daarna ontvang je ieder jaar in het eerste kwartaal een nieuwe NGF-pas, zolang je NGF-registratie aanhoudt. Gedurende het jaar (bijvoorbeeld wanneer je handicap verlaagt) worden geen nieuwe passen verstrekt. Alleen als je voor het eerst een handicap haalt ontvang je een nieuwe NGF-pas ter vervanging van jouw Baanpermissie. Iedere golfbaan heeft toegang tot de centrale database van de Nederlandse Golf Federatie en kan dus altijd jouw actuele speelsterkte opvragen aan de hand van je NGF-nummer.

  • Wat is de geldigheid van mijn NGF-pas?

   Jouw NGF-registratie loopt altijd van 1 januari tot en met 31 december. Deze NGF-pas is geldig voor het jaar waarin deze is uitgegeven. Omdat de nieuwe passen steeds in het eerste kwartaal worden verzonden, zal jouw pas conform NGF richtlijnen door Golfbanen worden geaccepteerd tot 31 maart van het jaar daarop. Hierna verliest de pas zijn geldigheid en ontvang je een nieuwe zolang je registratie aanhoudt.

  • Kan ik mij ook rechtstreeks bij de NGF registreren?

   Nee, de Stichting Golfsport van de NGF accepteert sinds 2013 geen nieuwe leden meer. Je kunt jouw registratie alleen laten verzorgen door organisaties die bij de NGF zijn aangesloten. Golf Pro-Motion is met de D-status lid van de NGF (clubnummer 785) en fungeert als je zogenaamde ‘Homeclub’.

  • Wie of wat is Golf Pro-Motion?

   Golf Pro-Motion is een landelijke, door de Nederlandse Golf Federatie geaccrediteerde Golfclub zonder eigen golfbaan. Als ‘lid’ van Golf Pro-Motion ben je lid van de NGF, profiteer je van een lage contributie en kun je spelen op alle banen in Nederland tegen betaling van de dagcontributie of zogenaamde greenfee. Daarnaast organiseert Golf Pro-Motion allerlei activiteiten voor haar leden. Nog geen lid? Bekijk dan hier alle voordelen op en meld je vandaag nog aan!

  • Hoe kan ik opzeggen?

   Opzegging gedurende de eerste periode (meestal tot 31 december van het jaar waarin je lid bent gewoorden) is niet mogelijk. Als je jouw NGF-registratie hierna wilt stopzetten dan moet je dat voor 1 december bij ons aangeven zodat wij jouw opzegging tijdig kunnen verwerken voor het nieuwe jaar. Hierna is tussentijdse opzegging mogelijk met een opzegtermijn van een maand, waarbij evenredige restitutie plaatsvindt na aftrek van € 25,- administratiekosten (inclusief NGF afdracht) en nadat wij jouw NGF-pas per post retour hebben ontvangen. Voor opzeggingen met een datum na 1 oktober wordt geen restitutie meer verleend.

   Opzeggingen moeten schriftelijk worden doorgegeven aan Golf Pro-Motion, Jonkerweg 27B, 1217 PM Hilversum, of per e-mail naar info@golfpro-motion.nl

  • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

   Als je inlogt in het menu Handicapregistratie van onze website www.golfpro-motion.nl dan kun je jouw persoonlijke gegevens inzien en desgewenst aanpassen. Wijzigingen kun je ook per e-mail aan ons doorgeven. Jouw NGF-pas wordt verstuurd naar je adres die bij ons bekend is. Je voorletters en achternaam worden vermeld op jouw pas, dus zorg er voor dat deze correct zijn vastgelegd.

 • Een Handicap halen en scorekaarten invoeren

  • Hoe kan ik mijn Handicap halen of verbeteren?

   Om je eerste handicap 54 (of lager) te halen moet je na de GVB cursus zelfstandig een qualifying kaart spelen met als resultaat meer dan 18 stablefordpunten over 9 holes (of 36 punten over 18 holes), uitgaande van handicap 54. Deze kaart moet je invoeren via ons systeem. Je ontvangt dan van ons een nieuwe NGF-pas met vermelding van je handicap ter vervanging van je Baanpermissie.

   Je handicap wordt automatisch aangepast en uitgewisseld met de NGF na iedere ingevoerde scorekaart, en je moet je scorekaarten minimaal 1 jaar thuis bewaren.

  • Aan welke eisen moet mijn scorekaart voldoen?

   Je kaart moet worden ondertekend door een medespeler (marker) die minimaal in het bezit is van het GVB Theorie-examen. Verder moet jouw kaart voorzien zijn van de datum en starttijd, de naam en het NGF nummer van je marker en natuurlijk je handtekening.

  • Hoe kan ik mijn scorekaart registreren?

   Je kunt jouw scorekaarten heel eenvoudig online registreren via Golf Pro-Motion of de Golf.nl App. Je kiest simpelweg de baan die je hebt gespeeld, selecteert de juiste afslagplaats en overige gegevens, en het enige wat je hoeft te doen is het aantal slagen per hole in te vullen op de scorekaart op je scherm. Je nieuwe handicap komt direct in beeld te staan en de volgende keer dat je gaat spelen moet je van deze nieuwe handicap uitgaan.

  • Hoe kan ik nieuwe inloggegevens aanvragen?

   Als je jouw inloggegevens kwijt bent dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door de functie ‘wachtwoord vergeten’ te gebruiken op de inlogpagina van Mijn Golf Pro-Motion. Je inlognaam is altijd je eigen e-mailadres, daar ontvang je vervolgens een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Vanwege privacy wetgeving slaan wij geen wachtwoorden op, wij kunnen je deze daarom ook niet verstrekken.